Een horloge is geen eerste levensbehoefte. Na de komst van de mobiele telefoon wordt de functie van een klok helemaal vervangen. Iedereen heeft z’n smartphone te allen tijde bij zich voor welke doeleinden dan ook. Ondanks dat het horloge een overbodig accessoire is geworden in z’n functie, wil dat nog niet zeggen dat-ie aan de wilgen mag. Het herenhorloge straalt stijl uit. Een woord dat ons hier op de redactie als muziek in de oren klinkt. Een horloge voor heren hoort bij een stijlvolle man zoals de bubbel in champagne thuishoort.
Herenhorloge

Wanneer je iets niet nodig hebt, maar wat wel kan bijdragen aan een stijlvolle uitstraling, kan al snel gezien worden als materialistisch. Terwijl een beetje materialisme helemaal niet erg is. Zeker niet als het een horloge betreft. Esther Jaspers, promovendus aan de Universiteit van Tilburg heeft recentelijk onderzoek gedaan naar materialisme. Zij geeft aan dat je gerust spullen kunt kopen om gelukkiger te worden. Mist jouw beweegredenen zijn dat je het leuk vindt om te winkelen en om spullen te hebben. Belangrijk is dat het spullen zijn waar je gelukkig van wordt en dat je voldoening kunt halen uit het hebben van de spullen. Denk je dat je geluk zult vinden in een Rolex horloge? Kijk dan wel of je te maken hebt met een echt Rolex horloge. In een echt horloge zitten bepaalde kenmerken verwerkt waaraan je een echte herkent. Hoe kies je een Hublot uurwerk voor heren met een beetje fatsoen?

Let erop of het horloge Mechanisch of quartz is en waar je voorkeur ligt. Er zit namelijk een gigantische verschil in de prijs. Bij een quarts horloge kun je een maximale prijs van €950,- verwachten. Bij een mechanisch horloge is dit eerder de ‘instapprijs’. En zijn er nog meer punten waarop je kunt letten bij de aanschaf van een horloge.

Hoe de Navitimer weer de kern van de Breitling-collectie uitmaakt

Horlogemerk Breitling, dat het levenslicht zag in 1884, is zowel ter land, ter zee en in de lucht vertegenwoordigd, maar vergaarde de meeste bekendheid met de Navitimer (lucht). Dit jaar zijn de ontwerpers op hun stijlklassieker teruggekeerd en maakt het luchtvaarthorloge weer de kern uit van de collectie.

Deze ommezwaai is op het conto te schrijven van George Kern, het type hyperdynamische CEO, dat het stokoude merk zo weer lucht – en leven – gaf. De Navitimer kreeg bijvoorbeeld de zogenaamde Airline editions, zoals die van Swiss Air, TWA en Pan Am – hieronder te zien.

De zee-afdeling, Superocean geheten, ging de samenwerking aan met diverse natuurbeschermingsorganisaties en gebruikt Econyl, een revolutionair soort eco-kunststof. Het hyperklassieke merkt toont zich daarmee helemaal van nu.

1 Superocean Automatic 42 van roestvrij staal en met rubberen band € 2.760

2 Premier B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition van roestvrij staal met dito band € 8.150

3 Navitimer B01 Chronograph 43 Pan Am Edition van roestvrij staal en dito band € 6.980

4 Aviator 8 Chronograph 43 Curtiss Warhawk van roestvrij staal en Nato-strap € 4.330

5 Navitimer Automatic 41 van roestvrij staal en goud en dito band € 5.120

6 Superocean Heritage Chronoraph 44 Ocean Conservancy Limited Edition van roestvrij staal en blauwe Econyl-band € 4.880

Goud kopen

Met de vraag hoe goud kopen bedoelen we in eerste instantie dat u altijd dient te opteren om fysiek goud te kopen. Het belangrijk te begrijpen dat er momenteel nog altijd twee markten zijn binnen de goudwereld. Je hebt de fysiek markt en je hebt de papieren markt. Wanneer je fysiek goud koopt wil dit zeggen dat u het goud fysiek in handen of in 100% eigendom verkrijgt. Met papieren goud wordt bedoeld, een goudcertificaat, een claim op goud en sommigen denken zelfs dat wanneer ze in goudmijnaandelen investeren dat ze in goud beleggen